tiistai 11. helmikuuta 2014

Houseboat - total relaxation

 Eilen aamulla ehdimme muutamaksi tunniksi rannalle ennen kuin John's boat toursin kyyti haki meidät vuorokauden kestävälle retkelle Chapora-joelle. Hikisen autokyydin jälkeen meitä odotti ihana näky: asuntolaiva vain meille neljälle! Kapteeni Victor otti meidät vastaan ja laivalla oli lisäksi kaksi apupoikaa, jotka toimittivat mm. kokin, juomatarjoilija, siivoojan, pikkuveneenkuljettajan ja kävelyoppaan virkoja. Heti alkuun kävi selväksi, että suomalaiset ovat erittäin toivottuja asiakkaita. Itänaapurin edustajat eivät niinkään. Heille vapaa baari on kuulemma liikaa.

Heti alkuun drinkki käteen ja yläterassille ihailemaan jokimaisemaa. Aurinko paistoi ja rentoutuminen oli täydellistä. Auringolaskiessa jäimme ankkuriin keskelle jokea ja kokki laittoi meille päivällisen: katkarapuja, mustekalarenkaita, kalaa, riisiä, kasvisruokia ja tietysti Kingfisher-olutta. Muutenkin kysymys "Anything to drink?" toistui usein. Ja tilattiinhan me.

Päivällisen jälkeen miehet saivat kokeilla kalastusta pohjaongella. 44 vuoden tauon jälkeen Kimmo sai kalan!!!! Pienen kissakalan. Nyt ei voi valehdella kokoa, kun tuli otettua tuo kuvakin. Ja vielä myöhemmin toisen. Tai epäilimme, että se oli sama kuin se ensimmäinen, joka päästettiin kasvamaan. Miehistö kutsuttiin apuun kalan irrottamisessa. Petrillä ei kalaonnea ollut eli rautupilkille pitää siis lähteä Suomen päässä.

Yö nukuttiin pienenpienessä hytissä, johon mahtui sänky ja perällä oli pikkuinen vessa suihkuineen. Emme Annikan kanssa halunneet tietää mihin jätökset vessasta päätyivät. Uskoin että imuauto vie ne pois säiliössään. Ikkunaa hytissä ei ollut. Tai siis oli iso ikkuna-aukko, mutta ei siis mitään lasia, ainostaan verhot. Kaikki ääänet kukkojen kiekuminen, lintujen laulu ja junan pilli kuuluivat hyttiin. Yöllä oli yllättävän viileää ja Annika ja Kimmo palelivat omassa hytissään, mutta me kyllä tarjettiin. Lämpimämpää ehdottomasti kuin Delhin hotellissa.

Aamulla pääsimme apupoikien johdattamana kävelylle pieneen saareen, jossa oli kymmenkunta ihanan värikästä taloa, yksi laatoilla päällystetty tie saaren päästä päähän ja kävelysilta mantereelle. Tai ilmeisesti sillalla ajoivat myös mopot ja pikkuautot (mopoauton kokoiset), koska niitä oli joka talon pihassa. Kävelyn jälkeen meitä odotti aamupala, sitten taas auringonottoa ja retken loppuun vielä lounas. Todella ihana retki, yksi reissun kohokohdista. Voin suositella.

3 kommenttia:

  1. Petrillähän oli sitten melkein yhtä hyvä kalaonni kuin mulla täällä affenanmaalla.

    VastaaPoista
  2. Voi että... Oli varmasti taas upea kokemus!! Toistan varmaan itseäni, mutta täällä on satanut koko päivän VETTÄ, lumista enää mitään tietoa.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa aivan ihanalta! Tunnelmissa mukana ollaan edelleen, iloisena teidän rikkaiden ja värikkäiden kokemusten puolesta! Kaloista puheen ollen: täällähän on tuo madekausi parhaimmillaan...hmmm, käärmekala vs kissakala? Jälkimmäinen vie voiton 6-0!

    VastaaPoista