lauantai 1. helmikuuta 2014

Palatsissa

 Tänään tehtiin matka Samodeen n. 50 km päähän Jaipurista. Samodessa oli jälleen yksi maharadjan linnoitukseksi rakennettu palatsi. Samoden palatsi oli rakennettu alunperin 1500-luvulla linnoitukseksi ja muutettu luksuspalatsiksi 1800-luvulla. Palatsi toimi nyt hotellina ja melko hulppealta vaikutti. Näytti saaneen tripadvisorissakin lähes täydet pisteet. Palatsissa oli upeat peili-, maalaus ja keramiikkakoristeet ja tunnelmalliset sisäpihat ja puutarhat.

Jostain syystä Temamatkat eivät majoittaneet meitä sinne, mutta saimme onneksi erittäin hyvän lounaan. Nautaahan ei täällä ole tarjolla, koska hindut ei syö lehmiä ja sikaa ei ole, koska muslimit ei syö sikaa. Kanaa on joka muodossa ja lammasta sekä todella hyviä kasvisruokia. Vähän toista luokkaa maultaan kuin se mitä tein, kun vietimme Nupun innoittamana lihatonta lokakuuta :)
Palatsikierroksen jälkeen lähdimme kylille kävelemään ja siellä näki todella taas kaikkea metalliverstaasta partureihin ja kenkäkaupoista kioskeihin. Seassa perheet, lehmät ja siat. Lapset asettuivat mielellään kuvattaviksi ja poseerasivat asennossa jos toisessa. Yläkuvassa vähän maltillisempi malli, mutta erilaiset taisteluasennot oli täälläkin poikien huudossa. Olisi pitänyt muistaa ottaa kyniä mukaan, koska lapset kyselivät koko ajan "pen? pen?". Eikä yhtään kynää tullut mukaan.

Samodesta palasimme takaisin Jaipuriin, katsastimme Tuulten temppelin ja pari muuta temppeliä ennen paluuta hotellille. Täällä on kuin olisi elokuvissa 24/7. Nähtävää ja kuvattavaa on niin paljon, että hengästyttää.

Illalla aiomme suunnistaa summamutikassa jonnekin lähistölle syömään Hannelen ja Markun kanssa, jotka ovat uusia reissututtavuuksia ja rennon huumorintajuista seuraaa. Porukka on muutenkin mukavaa. Minibaarissa on paikallista cocista kylmenemässä ja Petrin ostama Old Monk rommipullo odottaa etkoja. Litra rommia maksoi 380 INR eli alle 5€. Toiseksi viimeinen ilta tällä kiertomatkalla. Huomenna vielä takaisin Delhiin ja maanantai aamuna Goaan. Täälläkin on kyllä ilma lämmennyt ja päivällä reilusti yli 20, mutta Goassa sitten reilusti yli 30.

5 kommenttia:

 1. Olipas mukava, kun sain vihjeen tästä teidän matkablogista! Kuulostaa ja näyttää siltä, että teillä taitaa olla kaikinpuolin onnistunut reissu ja mikä ettei...Nauttikaa loppulomasta ja tavataan sitten täällä kotipuolessa kevään kuluessa. Marja

  VastaaPoista
 2. Vietätte siellä "once in a lifetime" reissua :) muistakaa nauttia jokaisesta hetkestä! Täällä sataa lunta.

  VastaaPoista
 3. Onpas totisia lapsia. Siellä riittää katseltavaa ja ihmeteltävää.
  Me ollaan viikon lomalla mukavassa kelomökissä Pyhäniemessä. Muru on meillä mukana ja sukset :)
  Kohta pääsette nauttiin lämmöstä.
  Terkkuja Sepeltä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos terkuista Hannele. Huomasin itsekin että lapset on tuossa kuvassa totisia, mutta ujostelivat aluksi kun turistilauma hyökkäsi. Ei ihme :) Mielellään kuitenkin poseerasivat. Ja olipa mukava lukea, että inäkin Marja seuraat blogia. Terkkuja sinne kaikille, kohta bussiin ja kohti Delhiä.

  VastaaPoista
 5. Pen, pen... Unohdin antaa mukaan Teille niitä kyniä! Piti laittaa täältä kotoa jos jonkinlaista kuularia matkaan, mutta... No, ensi kerralla pakkaan niitä Teille messiin :) Kuulostaa kivalta reissu, vaikka palatsin ovet eivät vielä auenneet teitille ;)

  VastaaPoista