sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kävelyä ja kauniita raunioita

Hyvin nukutun yön jälkeen herättiin katselemaan tasavallan päivän paraatia telkkarista. Paraati on Delhissä iso asia, kaikilla yleinen vapaapäivä ja tuhansia ihmisiä seuraa paraatia kolmen kilometrin matkalla keskellä kaupunkia. Paraatiin olisi pitänyt lunastaa liput etukäteen, eikä muutenkaan tuntien paraati innostanut. Mutta sängyssä maaten telkkarista katsellen oli oikein hyvä kokemus: sotilaita ratsasti kameleilla, hevosilla, liikkui panssarivaunuilla ja marssi sotilaallisessa tahdissa. Lisäksi esittäytyi eri Intian osavaltiot (tai mitä ne nyt nimeltään on...) omine erikoisuuksineen.

Paraatin jälkeen suuntasimme (tietysti) kävellen Hauz Khasiin. Alueella on peurapuisto, kaunita raunioita 1300-luvulta, tekojärvi ja pieni kylä täynnä kauppoja ja ravintoloita. Tasavallan päivästä johtuen kaupat oli kiinni, joka ei meitä haitannut, vaan enemmän harmitti se, ettei saatu ruuan kanssa Kingfisher olutta. Tasavallan päivä on ns. dry day, eikä alkoholia saa siis mistään. Täytyi tyytyä veteen himaljan ruokaa tarjoilleessa Yeti ravintolassa. Hauz Khasia voi suositella, puisto oli ihana keidas keskellä suurkaupunkia.

Päiväunien jälkeen yritiime vielä Dilli Haatin markkinoille, mutta hotellin antamasta tiedosta huolimatta markkinoita ei ollut. Nyyh... Ei kun jalat alle ja kävellen hotelliin. Matkalla poikkesimme ruokakauppaan ostaan cokiksen ja herätimme ihmetystä paikallisten joukossa. Petri maksoi cokiksen, sai kuitin ja kaupan ovella kuitti vielä tarkistettiin ja leimattiin. Sitten pääsi ulos :)

Nyt ei sitten jaksettu enää mihinkään vaan syötiin hotellin ravintolassa hyvät ruuat ja naan leipää. Ruokani oli "no spicy" tarjoilijan mukaan. En halua kuvitella mitä olisi esim. medium spicy. Tavarat kassiin odottaan aamua ja huomenna heti kuuden jälkeen kentälle tapaan Temaopasta Outia ja muuta suomalaisryhmää. Siitä alkaa kolmion kiertäminen. Loistofiilis :)

2 kommenttia:

  1. Kaunis kuva!
    Varmasti mahtava tuo Hauz Khas:) Innokkaasti odotan tuota kolminkiertämistä.
    Onkohan ilma lämmennyt yhtään?

    VastaaPoista