lauantai 25. tammikuuta 2014

Perillä Delhissä

Lennot meni vallan mallikkaasti. Ei tällainen Ryanairin käyttäjä ole tottunut siihen, että saa iltalehdet, "nukkumistarpeet" eli sukat, korvatulpat ja silmäsuojan, erittäin hyvää ruokaa ja vielä juomat kaupanpäälle. Pakko oli siis ottaa viiniä ja Petrin olutta ja vähän muuta, että tulis taas enemmän säästöä.

Aamu kuudelta tätä aikaa (Suomessa 2.30) oltiin Delhin lentoasemalla, täytettiin lipua ja lappua ja jonotettiin passintarkastukseen ja haettiin laukku - joka siis onneksi tuli! Ja siinähän se hotellin kautta tilaamamme taksikuski odotteli heti ulko-ovella, taksi tallista, hätävilkut päälle, kaasu pohjaan ja liikenteen seassa pujotellen hotelliin.

Hotelli on Ashtan Sarovar Portico, ihan OK: siisti, kaunis huone, suht uusi ja 100 metriä metroasemalle. Ainoa miinus on, että huoneessa pitäis olla melkein toppatakki, kun on niin kylmä. Muutenkin täällä Delhissä toimi hyvin yhdistelmä t-paita ja superkevyt-toppatakki, sulaudutaan paikallisiin. Lämmintä olisko 16. Vaihdettiin siis lämpösempään.

Petri otti aamusta pienet päiväunet ja sitten suuntasimme metrolla kohti Connaught Placea, keskustan isoa ympyrää, jossa oli liike poikineen. Metro oli näppärä ja halpa, päivän turistikortti alle 2€ ja siitä saa vielä osan pois, kun palauttaa kortin. Ei sen ruuhkasempi kuin Lontoossakaan. Connaught Placella oli jos jonkinlaista sisäänheittäjää milloin turisti-infoon, taksiin, kauppaan tai kengänkiillotukseen. Ärsyttävää! Yks oli hyödyllinen, kun ohjas meidät KFC:hen, jossa syötiin siis kanaa. Tämä siksi, että jos Nuppu olis ollut matkassa, niin KFC on aina "must". Ehditään kyllä intialaistakin syödä, koneessa jo vähän aloteltiin.

Seuraavaksi taas metro alle ja katsomaan Lotus temppeliä, joka muistuttaa melkoisesti Sidneyn oopperataloa. Temppelissä piti kengät jättää ulos säilöön numerolappua vastaa eli minä sukissa ja Petri paljain jaloin käytiin hiljetymässä temppelissä. Ruvettiin ihan hengellisiksi ja käytiin vielä ISKCON temppelissä, joka on hare krisnan seuraajille. Itse temppeliin ei nyt päässyt sisään, mutta alueella kiertelimme ja metrolla takaisin hotellille. Saldona 5 metromatkaa ja reilut 5 tuntia pyörimistä kaoottiisessa suurkaupungissa, kävelyä ja lisää kävelyä. Onhan täällä köyhyyttä, likaa ja kurjuutta, mutta aitoa tämä on. Tykätään kyllä! 

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että kaikki on ok. Onko kuva hotellin ikkunasta. Melko karun näköistä.
    Ne sisäänheittäjät ovat oikeesti ärsyttäviä, seuraavat vielä perässä:)
    Yrittäkää tarjeta. Täälläkin on enää -7 astetta, mut pilvessä.

    VastaaPoista