perjantai 31. tammikuuta 2014

Norsulla ratsastusta ja melkein shoppailua

Sen verran eiliseen korjausta, että vaikka oli "dry day", niin se ei koskenut turisteja. Ainakaan meitä. Oppaamme saivat järjestettyä Kingfisherit passikopioita vastaan. Kiitokset! Ja tietty rahaa vastaan - kallein olut tällä reissulla, mutta niin hyvältä maistui.

Auringon nousun aikaan bussiin ja kohti Amberin linnaa, maharadzojen upeaa kallion päällä, järven rannalla seisovaa linnoitusta. Oli rakennettu 1000 jotain ja "hylätty" 1727, kun valmistui uusi palatsi Jaipuriin. Linnassa oli useita pihoja, saleja, asumuksia ja upeita koristeluja hopeasta ja peileistä. Nähtävää ja ihmeteltävää riitti pariksi tunniksi.
Linnaan menimme tietysti samalla lailla kuin maharadzat aikoinaan eli norsun selässä ratsastaen. Tällä kertaa pysyttiin kyydissäkin molemmat. Jeepillä tultiin sitten takaisin.

Linnoituksen jälkeen kävimme katsomassa kuinka tehdään mattoja ja hiotaan jalokiviä. Nuukuus meni kukkaroon, eikä mitään tarttunut mukaan. Lounaalle menimme The Raj Palace hotelliin, entiseen maharadzan palatsiin. Nuppu olisi tykännyt, oli toista kuin "äitin tyypilliset läävähotellit". Lopuksi vielä bussi vei meidät ostoksille basaariin. Ajattelin kyllä hetken, että ostaisin jotain, koska olihan siellä vaikka mitä: koruja, huiveja, vaatteita, kenkiä, mausteita, tyynynpäällisiä... Mutta lähdimme kuitenkin harhailemaan sivukujille paikallisten joukkoon. Oli miehiä polkemassa vanhaa singeriä ja ompelemassa vaatteita, useita partureita (= tuoli, peili ja sakset), vuohia villapaita päällä kun on niin kylmä (+23), lehmiä ja niiden jätöksiä. Jalkoihin piti katsoa koko ajan. Ostettiin sitten pari pulloa Pepsiä ja turistiripulin varalta Ciproxinia apteekista.10 tablettia maksoi n. 1,50€.

Illalla vielä yllättävän hyvästä hotellin buffasta maha täyteen ruokaa ja pienet jatkot omassa huoneessa hyvässä porukassa. Hotellissa olisi ollut joku discokin, jonne pääsee "for couples only". Mielenkiintoista.. Ei kuitenkaan niin mielenkiintoista, että oltais menty. Kuvia olis laittaa vaikka kuinka, mutta kun tää mylly ei suostu toimimaan, niin ei sitten.

5 kommenttia:

  1. No niin, onneksi saitte Kingfisherit :) Oletteko säästyneet mahataudista?

    VastaaPoista
  2. Uskaltaako tähän sanoa vielä mitään... Mutta kakki OK ainakin toistaiseksi.

    VastaaPoista
  3. Hienot kuvat! Hyvä, että pysyitte norsun kyydissä, mutta teilläkin on kokemusta siitä.

    VastaaPoista
  4. Täältä loskan keskeltä terveiset. Mieli on vielä Intiassa, mutta tomumaja hytisee kylmässä :) Käväisin vielä Delhin lentoasemalla paratiisissa : päästin itseni valloilleen India Explore - kaupassa ja nyt ei juuri kyynärvarsissa ole tilaa :) Mahtava kauppa !!! Loput rupiat tuhlasin Mr Henderssonin suosituksesta uuteen poikaystävään ..... Älkääs nyt luulko siellä mitään ...... Hankin itselleni lämmikkeeksi vanhan munkin. En uskaltanut nuorta munkkia ottaa, kun Petri olisi taas nimitellyt mua erääksi kissaeläimeksi ;) Oli ihana lukea blogia ja seuraan varmasti myös Goan seikkailujanne ! Oli mahtavaa tutustua teihin ja toivon teille huippua matkaa !!!!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille kommenteista ja kiva kun Miss Bangleskin liittyi seuraan... ja seuraajiin. Minä en ole siis ostanut vielä mitään muuta kuin apteekista Ciproxinit. Ja Petri rommia.

    VastaaPoista