tiistai 28. tammikuuta 2014

Taj Mahal - oli se vaan niin kaunis...

 Sen verran vielä eiliseen iltaan, että lähdettiin illallisen jälkeen vielä tuktukilla kylille katsomaan hääkulkuetta. Häät ovat Intiassa iso juttu. Niitä vietetään neljä päivää ja vieraita "normihäissä" on 1500, isoissa 10 000. Morsiamesta maksetaan myötäjäiset ( miksei yhtähyvin sulhasesta?) ja häävieraille annetaan lahjat. Opas-Outin mukaan eräissä häissä lähimmät saivat urheiluauton! Kulkue oli elämys! Siinä marssi ehkä 100 miestä, naista ja lasta. Sulhanen ratsasti upeasti puettuna rinnallaan poikalapsia (siis kuvassa).
Kulkueessa tanssittiin, laulettiin ja soitettiin, älämölö oli melkoinen. Kulkueen reunoilla kuljetettiin valtavia värillisiä lamppuja, agregaatti oli kulkueen edessä ja perässä, johto kulki lampusta lamppuun. Voi kun tähän ei saa ääntä :)

Nyt tiistai aamuna oli suuntana Taj Mahal. Vaikka monta kuvaa olen siitä nähnyt, niin kyllä se yllätti kauneudellaan. Aamuauringossa kupoli hohti valkoisena ja kamera lauloi. Istuttiin tietysti "Diana-penkille" kuvattavaksi. Oikein ei pysty mitään kertomaan, ei vaan sanat riitä.

Taj Mahalin jälkeen tehtiin vierailu kiviupotustöitä tekevään firmaan. Siellä selvisi, että Tajn marmorissa on kristallia ja se on siksi niin kovaa, että mikään lika ei siihen tartu. Me kun jo ihmeteltiin, että miten se pestään. Kyllä sieltä kaupasta moni suomalainen osti sohvapöydän kansia, korurasioita, kynttilälyhtyjä ym. mutta me ei ostettu mitään - tietenkään. Alla vielä ihan itse puhelimella ottamani kuva Taj Mahalista - vähän oon ylpee siitä.

Loppupäivä ajettiin sitten kohti Ranthanboren luonnonsuojelualuetta, jossa odotellan aamun safaria. Tarkoituksena on nähdä TIIKERI! Täällä pari seuraavaa yötä.

PS. Kylmä on täälläkin hotellihuone, mutta onneks oli lämmitin kaapissa. Se hyrrää huoneen nurkassa.
PPS. Rommi on huomattavasti halvempaa kuin purkki Pringlesejä. Arvatkaa kumpaa ostettiin?


6 kommenttia:

  1. Moikka lomalaiset! Kyllä tuo on kaunis rakennus. Pääsikö sinne oikein sisälle? On se mahtavan kokoinen rakennus, kun katsoo noita ihmisiä tuossa edessä:)
    Ja matka jatkuu....tsemppiä ♥!

    VastaaPoista
  2. Pääsi sisälle, mutta siellä ei saanut kuvata. Tosin parasta oli juuri tuo näkymä.

    VastaaPoista
  3. Täältähän se kuva löytyi jonka perään FB:ssa huutelin! Hyvä kuva, ihan ootte vastarakastuneita. Veikkaus: otitte rommia. :)
    Huippureissua myös jatkossa!

    VastaaPoista
  4. Oon päivittänyt vahingossa blogin yhtä sivua enkä koko blogia ja ihmetellyt etten näe mitään päivityksiä. Ihan mahtavan näköinen tämä Taj Mahal ja teistä niiiin hyvä kuva.

    VastaaPoista
  5. Katja: Ei oltu vielä yhtään rommia otettu tuossa vaiheessa, nyt on kyllä jo vähän maisteltu :)

    VastaaPoista
  6. Sama täällä : päivitin myös samaa sivua, joten vasta nyt kommentaattorina :) Tekniikka on ihmeellinen asia .....hmmm .....

    VastaaPoista